|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Gode råd om backpacker tøj
Der er mange ting at overveje, når du skal pakke rygsækken. Hvilken slags tøj er mest nyttigt, hvilket materiale er mest velegnet.

Det meste outdoortøj er i dag opbygget efter 3 lag systemet.

Systemet er oprindeligt lavet for, at man kunne holde sig tør og varm i kolde områder ved for eksempel skiløb, fjeldvandring, bjergbestigning og andre former for aktiv sport.

I dag er systemet imidlertid så udbredt, at man udmærket kan bruge det, når man skal pakke til rejser, hvor man passerer gennem flere forskellige klimaer.

Det handler kort og godt om at kombinere de dele, der indgår i tre lag – inderlaget, mellemlaget og yderlaget.

Inderlaget

T-shirt eller undertøj, der er svedtransporterende, så fugten bliver transporteret væk fra huden. Det vigtige er, at man i den forbindelse ikke bruger bomuld, fordi bomuld suger fugten til sig og får tøjet til at lægge sig koldt og klamt ind mod huden.

Mellemlaget

En varm uldtrøje eller en fleece. Ulden suger fugt, men den holder sig trods fugtigheden varm. Bedst er en fleece, fordi den ikke suger fugten, men lader den passere til yderlaget.

Yderlaget

En vind- og vandtæt skal, som tillader fugten at passere fra indersiden til ydersiden, så sveden kan komme ud, men regnvandet ikke kan komme ind.

Et hav af producenter bruger materialet GoreTex, men der findes en masse andre materialer, som har samme virkning. De hedder bare noget andet.

Der findes et stort udvalg af teknisk beklædning af denne type, og det har nogle gevaldige fordele frem for eksempel den almindelige T-shirt i bomuld.

I modsætning til bomuld, der fungerer som en svamp, så suger disse kunststoffer ikke fugt til sig. Altså kan man bruge tøjet i længere tid, før det kommer til at lugte af sved. Det er let at vaske ved lave temperaturer i en håndvask, og det tørrer meget hurtigere end bomuld, fordi det ikke holder på vandet. Samtidig er stofferne mere slidstærke end bomuld.

Hvilken type bukser?

Bukser og shorts skal først og fremmest være praktiske med mange lommer, og de skal sidde løst.

Bukser i kunststof er mere slidstærke end bomuld, og de ånder bedre, når man sveder meget, og de tørre hurtigere.

Shorts og undertøj

Underbukser og trusser kan man også få i kunststoffer, der tørrer hurtigt efter vask. Køb farvede bukser, der ikke syner så tydeligt beskidte som hvide.

Hovedet

Hvad enten du vandrer i højfjeldet eller slikker sol på strande, så er det vigtigt at passe på hovedet. 50 % af legemets varmetab er fra hovedet, og samtidig er det vigtigt at beskytte det mod sol og varme.

I varme egne er det for eksempel vigtigt at være opmærksom på at bruge en hovedbeklædning, der gør det muligt at svede.

Vær også opmærksom på at beskytte din nakke mod solen.

Kategorier på sider:

Rygsæk Adventure Gode råd om backpacker tøj Hotel Backpacker diverse Rejse ting Flyrejser Sådan pakker du en rygsæk Gode råd til backpacker Pakke huskeliste Pakkerejser Friluftsudstyr Gode råd om vandrestøvler Camping Kampagnetilbud Rejser og Ferie Liggeunderlag Flytrafik Sommerhus leje Soveposer
 
 
 Du er her: Backpackers - Friluftsliv Backpackers - - Hvad er Backpackers en et   

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.